binnenspeeltuin

Binnenspeeltuin

Een huis in puin door een verbouwing, kinderen die nog vakantie hebben en zelf een volle werkagenda. Hét recept voor een hel op aarde. Daarbij vergeleken is de binnenspeeltuin een paradijs.

En dus toog ik met frisse (tegen)zin naar zo’n bedrijfshal gevuld met glijbanen, springkussens, overprikkelde ouders en vervelende minderjarige mormels op sokken (‘want hygiënisch’). Want hé, kinderen in de ballenbak, papa kan even lekker werken. Toch?

Ja, gehoorschade ligt op de loer met het galmende gekrijs van de kinderen van een ander (die zijn toch altijd vervelender dan je eigen kinderen). Maar ja, een emaillen jaren ’60-badkamer en IKEA-keuken eruit slopen gaat ook niet geruisloos.

Ja, het is ongezondheid troef met poffertjes, friet, ranja en ijs. Het recept voor op suiker stuiterende kinderen in het springkussen. Maar hé, thuis hebben we helemaal geen keuken en het ijs ligt gesmolten in de afgekoppelde koelvriescombinatie, dus wat moet je dan?

Ja, er zijn geen stopcontacten dus werken kan slechts tot je laptop leeg is. Maar thuis is er helemaal geen stroom, dus eigenlijk is het nog een vooruitgang. Je hebt er alleen niets aan. Ik wacht op het moment dat je met decibellen je accu kunt opladen.

Ja, er is werkloze wifi, waardoor je jouw collega’s niet kan meenemen in het plezier van werken in een binnenspeeltuin (“Ik hoor heel veel ruis op de achtergrond” – “Nee, dat is een kind dat een met een ingeslikte ballenbakbal ondersteboven de glijbaan af glijdt”). Maar ja, thuis is er helemaal geen wifi, dus erger kon het niet worden.

Ja, het uitzicht is niet om over naar huis te schrijven (daarom schrijf ik jou). Een systeemplafond vol gele lekkagevlekken, kinderen met uitgesmeerd snot over hun gezicht en ouders waarbij het ineens logisch is dat die kinderen zo ongemanierd zijn. Maar ja, van all-inclusie-Marbella-bruingekleurde timmermannen vol tatoeages word ik ook niet warm.

Of koud – eigenlijk doen ze me gewoon helemaal niets.

Of ik heb kunnen werken? Nee, eigenlijk niet. Maar hé, ik kon thuis niet werken in de hel op aarde, of niet werken in een binnenspeeltuin – daarbij vergeleken het paradijs op aarde.

Dat ik dat ooit nog zou zeggen van een binnenspeeltuin…

Laat de Zondagsman wat weten!