koude douche

Koude douche

Ik ben niet zo van de koude kermissen, daar kom ik liever van thuis. De pech wilde dat de douche thuis ook koud was. Van de koude regen in de drup, zeg maar.

Je hebt van die echte ‘mannen met baarden’ die er veel geld mee verdienen: in een koud bad of onder een koude douche stappen. Daar een beetje stoer over praten, en voor je het weet noemen ze je de Iceman.

Helaas zit mijn baardgroei niet mee, want van dat rossige baardje word ik niet mannelijker. Maar ik douche wel koud!

Ik kan daar allerlei redenen voor bedenken. Het werkt tegen stress, bij afvallen en voor je immuunsysteem. Het is ook goed voor mijn tere huidje werkhanden. Het maakt je scherper – messcherp kan ik je zeggen; het keukenmes is er niets bij.

Het is ook beter voor het milieu. Niet alleen omdat ik geen gas gebruik, maar ook omdat ik binnen 1 minuut klaar ben. ‘Even lekker douchen’ is er namelijk niet bij als er ijsblokjes uit de kraan vallen. Gevoelsmatig, in ieder geval.

Extra reden is natuurlijk dat ik Poetin een loer wil draaien. Want als Poetin de gaskraan dichtdraait, dan ik ook. Ha, mij heeft ‘ie niet. Oog om oom, tand om tand en een man een woord.

Bovendien heeft Poetin ook geen baard, dus daar kan ik me wel aan meten. Zoiets, ja.

En in het kader van ‘wie kan het verste plassen’ heb ik ook gelijk een inductiekookplaat gekocht. En mijn cv? Die vervang ik door een groot rad waarin ik de kinderen en huisdieren laat rennen om warmte te genereren.

Ha, Poetin, nu jij weer!

Maar dat koude douchen dus.

Bescheiden als ik ben, doe ik het zonder enig winstbelang. En nee, ik heb naast mijn Stichting de Koude Douche niet ook nog een bv Cold Shower waarmee ik verwarring zaai stiekem miljoenen verdien.

Alhoewel Sywert me wel op ideeën heeft gebracht. Kan ik niet stiekem miljoenen afromen van de nog meer miljoenenwinsten van de energiebedrijven? Dan hoef ik helemaal niet wachten op miljoenennotaplannen, prijsplafonds en energietoelages. Zelfredzaam moesten we zijn van Rutte, toch?

Hé, nu je het zegt. Dat koud douchen maakt je écht scherper zeg!

Laat de Zondagsman wat weten!