kroeg met studenten

Stuko afko’s: gemo vrijmibo mdm

Afstubo’s zitten er voor mij al even niet meer in, maar met andere stuko afko’s kan ik nog abso mee. Zoals een mooie avond mdm, mijn vvv. YOLO!

Oh, wobo (woordenboek) nodig? Scroll naar onder!

Maar iets plannen was zo makkelijk nog niet, met al die verga’s en drukke kali’s. Een sponti dimibo of domibo zat er dus niet in, en ook geen gesalu met lupa. Laat staan een spobo.

Nee, er moest een dapri aan te pas komen. Het werd gemo een volwassen vrijmibo. Maar wel bdd.

We zijn inmiddels immers echte ar’s, dus voor ons geen boschado met de boka voor de a in de bo. En we voelen ons ook te goed voor gedoe met de awabo en awami of zelfs de vawa.

Voor ons ook geen hakato, geziza patat, pasta bolo met itaku of itabo met zonto en gedoe met de knolope.

Het werd gewoon een terras. Geen HJ of GinTo, maar spebi’s. Het eten? Dat bleef beperkt tot een brokoma, broodje geroza en broodje flaf voor mij. Tsjah, je bent vega of je bent het niet.

De adidi dronken we weg met een capu. En snel door met de biba’s, kasou en guac op de bopla en een bipro vol spebi’s ernaast.

De snel oplopende rekening? PVL!

Maar ja, we hadden wel gewoon een week LGP en gereisd met onze NSB-kaart en ribba, dus om 11 uur bleken we toch labo’s en ging het licht wel uit.

Helapika krijgen we al jaren geen stufi meer, dus het werd gewoon lappen. De forse rekening en de alco hakten er aardig in, zeker met de stijgende valas tegenwoordig.

Zo nonchi en normi mogelijk probeerden we vervolgens terug te fietsen. Wat denk je? Spijker door mijn biba van de deca (KVK zong er al eens een liedje over). Dus het werd een lawa naar huis.

De ochtend erna bleek de avond ervoor hdp. Sumogegigo las ik in een appje, dus zeker voheva!

Maar nu eerst een aap’je inlassen, want die bbio groeit gestaag door en ik voel me aardig d en dz. Ondanks onze jarenlange erva.

Nu dus een dagje hori met een ibu en uitzicht op de pakoepla in de woka. Ik kan er mee leven, want een vp heb ik niet gelegd.

Dus ik wil niet al te nega zijn, maar de volgende sla ik even over goos. Want zo student ben ik dus blijkbaar niet meer, ondanks mijn wanhopige greep in het het afkowobo.

Verta (vertaling)

Afstubo’s (afstudeerborrels) zitten er voor mij al even niet meer in, maar met andere stuko afko’s (studentikoze afkortingen) kan ik nog abso (absoluut) mee. Zoals een mooie avond mdm (met de mannen), mijn vvv (vrienden van vroeger). YOLO (you only live once)!

Maar iets plannen was zo makkelijk nog niet, met al die verga’s (vergaderingen) en drukke kali’s (kalenders). Een sponti dimibo of domibo (spontane dinsdagmiddagborrel of donderdagmiddagborrel) zat er dus niet in, en ook geen gesalu met lupa (gezellig samen lunchen met lunchpakketje). Laat staan een spobo (spontane borrel),

Nee, er moest een dapri (datumprikker) aan te pas komen. Het werd gemo (gezelli mozzarellie) een volwassen vrijmibo (vrijdagmiddagborrel). Maar wel bdd (buiten de deur).

We zijn inmiddels immers echte ar’s (arbeiders), dus voor ons geen boschado (boodschappen doen) met de boka (bonuskaart) voor de a in de bo (avocado’s in de bonus). En we voelen ons ook te goed voor gedoe met de awabo en awami (afwasborstel en afwasmiddel) of zelfs de vawa (vaatwasser).

Voor ons ook geen hakato (hamkaas tosti) geziza (gezinszak) patat, pasta bolo met itaku (pasta bolognese met italiaanse kruiden) of itabo met zonto (italiaanse bol met zongedroogde tomaatjes) en gedoe met de knolope (knoflookpers).

Het werd gewoon een terras. Geen HJ (Hertog Jan) of GinTo (Gin Tonic), maar spebi’s (speciaalbiertjes). Het eten? Dat bleef beperkt tot een brokoma (broodje kroket mayonaise), broodje geroza (gerookte zalm) en broodje flaf (falafel) voor mij. Tsjah, je bent vega (vegetariër) of je bent het niet.

De adidi (after dinner dip) dronken we weg met een capu (cappuccino). En daarna door met de biba’s, kasou en guac op de bopla (bitterballen, kaassoufflés en guacamole op de borrelplank) en een bipro vol spebi’s (bierproeverij vol speciaalbiertjes) ernaast.

De snel oplopende rekening? PVL (probleem voor later)!

Maar ja, we hadden wel gewoon een week LGP (lekker gewerkt pik) en gereisd met onze NSB-kaart (NS Business kaart) en ribba (rijbewijs), dus om 11 uur bleken we toch labo’s (laffe borrelaars) en het licht wel uit.

Helapika (helaas pindakaas) krijgen we al jaren geen stufi (studiefinanciering) meer, dus het werd gewoon lappen. De forse rekening en de alco (alcohol) hakten er aardig in, zeker met de stijgende valas (vaste lasten) tegenwoordig.

Zo nonchi en normi (nonchalant en normaal) mogelijk probeerden we vervolgens terug te fietsen. Wat denk je? Spijker door mijn biba (binnenband) van de deca (Decathlon) (KVK (Kinderen voor Kinderen) zong er al eens een liedje over). Dus het werd een lawa (lange wandeling) naar huis.

De ochtend erna bleek de avond ervoor hdp (heerlie de peerlie). Sumogegigo (supermooi gezopen gister gozer) las ik in een appje, dus zeker voheva (voor herhaling vatbaar)!

Maar nu eerst een aap’je inlassen, want die bbio (bierbuik in opleiding) groeit gestaag door en ik voel me aardig d en dz (dood en doodziek). Ondanks onze jarenlange erva (ervaring).

Nu dus een dagje hori (horizontaal) met een ibu (ibuprofen) en uitzicht op de pakoepla (pannenkoekenplant) in de woka (woonkamer). Ik kan er mee leven, want een vp (vloerpizza) heb ik niet gelegd.

Dus ik wil niet al te nega (negatief) zijn, maar de volgende sla ik even over goos (gozer). Want zo student ben ik dus blijkbaar niet meer, ondanks mijn wanhopige greep in het het afkowobo (afkortingenwoordenboek).

Laat de Zondagsman wat weten!